De 2 allerbeste online vragenlijsten voor meer zelfinzicht

Er zijn twee goede online vragenlijsten die je helpen om meer zelfinzicht te krijgen. Als je ze nog niet kent of niet hebt gedaan is het zeker aan te raden om ze te doen. De eerste is de Belbin test en gaat over welke rol jij in een groep inneemt. De tweede is de 16 personalities test. Deze test laat heel gedetailleerd zien hoe jouw persoonlijkheid in elkaar zit (welk beroep bij je past, wat voor relaties je hebt etc), matched dit met hoe jij over jezelf denkt? Door deze test zal je zeker nieuwe dingen over jezelf ontdekken.

DE BELBIN TEST

Deze test laat zien waar jij staat in een groep. Welke groepsrol heb jij? Dit geeft meer inzicht in hoe jij functioneert in groepen, welke rol jij daarin inneemt en welke krachten, maar ook moeilijkheden dat met zich meebrengt. Het kan ook zijn dat je helemaal niet bewust bent van jouw groepsrol. Door daar wel bewust van te worden leer je welke kwaliteiten je hebt en hoe je die gerichter kunt inzetten.

Klik voor deze test op de volgende link: https://www.thesis.nl/testen/belbin-test

16 PERSONALITIES

Deze persoonlijkheidstest gaat niet over jouw rol in een groep, maar over jouw persoonlijkheid. Volgens deze test zijn er 16 verschillende soorten persoonlijkheden te onderscheiden, de één komt vaker voor dan de ander. Na de test gedaan te hebben krijg je gratis een verslag op diverse gebieden van hoe jij in elkaar zit, hoe je met dingen omgaat en wat je gevaren en krachten zijn. Ik weet zeker dat je door deze test nieuwe dingen over jezelf zal leren!

Klik voor deze test op de volgende link: https://www.16personalities.com/nl

Zo zijn er nog tal van dingen die je kunt doen om te groeien en meer zelfinzicht te krijgen. Zelfinzicht is noodzakelijk om persoonlijk te kunnen groeien. Het begint dus met zelfinzicht om vervolgens voort te kunnen bouwen op jouw passies en ervaringen. Veel succes!

Bij elke stap moet het kind toegestaan worden om de echte ervaring van het leven te ervaren; de doornen mogen nooit van de rozen geplukt worden. – Ellen Key