Externe website voor zelfontwikkeling en ultruïsme

Een mysticus is bezig met zijn eigen ontwikkeling en op zoek naar stilte, maar een mysticus is ook in belangrijke mate bezig met zijn omgeving. Hij wilt bijdragen aan het goede op aarde. Door te weten wat het goede is dient het ego weg te zijn. Dit is een lang proces. In deze blog wil ik enkel wat externe links neerzetten die kunnen helpen in dat proces. Het is namelijk nog een hele zoektocht om de juiste informatie en organisaties te vinden die je ‘echt’ kunnen helpen. De websites heb ik ingedeeld in vijf categorieën; 1) Intellectueel, 2) Zelfinzicht, 3) Mindfulness & Meditatie, 4) Natuurbehoud, 5) effectief altruïsme en 6) investeer in kunst en cultuur.

1. Intellectueel

Een mysticus is altijd bezig met zijn eigen ontwikkeling en zo ook zijn intellectuele ontwikkeling. Zoek de uitdaging die bij jou past en blijf nadenken, je eigen mening vormen en neem vooral geen dingen aan van anderen. Onderstaande webadressen kunnen je wellicht helpen om verder te denken. Want zoals René Descartes zei; Ik denk, dus ik ben.

https://www.selfauthoring.com/

Debildungacademie.nl

Nexus-instituut.nl

Choprafoundation.org

Theschooloflife.com

http://edu.kabbalah.info/

2. Zelfinzicht, vragenlijsten

Het vergaren van zelfinzicht is één van de belangrijkste dingen voor een mysticus. Wanneer je jezelf begrijpt kun je ‘echt’ jezelf zijn. Wanneer je bijvoorbeeld je sterke kanten kent kun je die inzetten, wanneer je je moeilijkheden kent kun je die accepteren, wanneer je je passies kent kun je je erdoor laten leiden. Tevens is het zo dat hoe dieper we tot onszelf komen hoe beter we de essentie van het bestaan zullen begrijpen. Onderstaande gratis online testen kunnen je wellicht helpen om iets meer zelfinzicht te krijgen.

16personalities.com

Thesis.nl/testen/belbin-test

3. Mindfulness & Meditatie

We weten het allemaal, maar doen het te weinig. De stilte opzoeken, even helemaal niets doen. En actief de stilte opzoeken is voor een mysticus een belangrijke training en bezigheid. Mindfulness en meditatie oefeningen helpen ons daarmee. Er zijn goede gratis apps, maar ook cursussen en opdrachten. 

Insighttimer.com

Keycompetencehappiness.eu/e

Artofliving.org/nl-nl

4. Natuurbehoud

Vaak zijn we gefocust op onszelf, op de doelen die we hebben gesteld, op wat we willen bereiken in ons leven, maar nog belangrijker dan de weg die we gaan is de weg die we achterlaten. Een mysticus ervaart een diepe verbinding met de natuur. Hij bekommert zich om hetgeen nu leeft. Moeder aarde heeft ons hulp nodig. Het raakt uitgeput en uitgebuit. Een mysticus probeert te beschermen wat hij kan. Denk hierbij aan de bomen, planten, dieren en bossen. En denk vooral niet aan wat de media en politiek ons wijs probeert te maken. Het enige wat NU moet gebeuren is dat de bossen die er zijn worden beschermd en zodoende ook de dieren en planten die er leven.

Natuurmonumenten.nl/help-mee

Mijnnatuur.nl

Treesforall.nl

https://www.zuidhollandslandschap.nl/

https://www.wwf.nl/wat-we-doen/focus/bossen/beschermde-gebieden

5. Effectief altruïsme

effectiefaltruïsme.nl

doneereffectief.nl

https://www.kiva.org/

6. Investeer in kunst en cultuur

https://www.voordekunst.nl/

https://www.patreon.com/

Heb je tips of aanvullingen laat het mij weten dan voeg ik dat toe in deze blog. Ook zoek ik mensen die samen met mij projecten willen opzetten om de natuur de beschermen in Nederland en daarbuiten.